Salt Hill Activity Centre

Project Overview

  • Project: Salt Hill Activity Centre
  • Client: Slough Urban Renewal
  • Construction Value: £5.5m
  • Status: Complete
  • Location: Slough

An inclusive, dynamic and lively centre for the whole family. 

Slough Urban Renewal, a partnership between Slough Borough Council and Morgan Sindall Investments Ltd, commissioned us to deliver a number of projects throughout Slough as part of their mission to rejuvenate and renew the borough. As part of their plans to deliver more and better places for residents to ‘get active’, Salt Hill Activity Centre was commissioned to provide an all-weather indoor fun and adventure centre suitable for all members of the family. The project chimed well with our approach to ‘People Architecture’ and embodies a centre that aims to encourage a broader range of people to participate in sport.

The space includes a ten-pin bowling centre with bar, a large soft play area, a trampolining zone with games, a battle pit, a high-wire climbing zone with tight ropes, a caving zone and a hospitality area.

Fundamental to our design was financial and environmental sustainability, whilst delivering against the council’s objectives to increase participation in sports and to provide a wide range of facilities for the whole family, regardless of age and physical ability. We addressed this with a focus on creating a lively atmosphere that is as dynamic as the centre’s offering. We also focused on visibility, ensuring that spaces felt inclusive, open and engaging, and on blurring the edges between different zones to encourage people to participate in different activities.